Activiteiten Week tegen KindermishandelingAFTRAP WEEK TEGEN KINDERMISHANDELING 2020

Renate Richters – wethouder Jeugd, Zorg en Welzijn, Armoede en Inburgering in de gemeente Eindhoven – trapt de Week tegen Kindermishandeling (16-22 november) af met onderstaand filmpje:

PREMIÈRE / FILM

In het kader van de Week tegen kindermishandeling biedt RAK (gratis) de link naar de première ‘JIJ BENT DE BAAS’ (film van Heleen Minderaa) aan. Meld je hiervoor t/m 8 november a.s. aan via info@rak-eindhoven.nl en je ontvangt de link op 9 november in je mailbox, inclusief wachtwoord. De link werkt t/m 17 november 2020.

WORKSHOPS: uitgesteld!

RAK had workshops gepland voor 10 november (In 5 stappen door de Meldcode, simulatiespel voor Aandachtsfunctionarissen – in samenwerking met Fabriek69)  en 18 november (‘In gesprek met ervaringsdeskundigen’ – in samenwerking met Team-KIM). Helaas kunnen deze workshops niet doorgaan op genoemde data vanwege de aanscherping van coronamaatregelen. Wij bieden de workshops graag op een later moment aan zodra dit weer mogelijk en verantwoord is.

Wij kunnen ons voorstellen dat je ná het bekijken van de première / film ‘Jij bent de baas’ nog vragen of opmerkingen hebt. Bekijk hier (filmpje) wat Kim van Laar, directeur van Team-KIM, je hierover alvast wil zeggen.

Heb je alsnog vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van de film?
Stuur deze dan uiterlijk 27 november door naar RAK via mailadres info@rak-eindhoven.nl. Wij leggen de vragen voor aan Team-KIM.
De antwoorden vind je vanaf 5 december op de website van RAK.

ACTIVITEITEN DOOR OVERIGE ORGANISATIES

Wij vinden het belangrijk dat de Week tegen Kindermishandeling aandacht krijgt en brengen daarom graag een aantal alternatieve (online) activiteiten van andere organisatie onder jullie aandacht:

  • Sway ‘Geweld hoort nergens thuis’
  • Team-KIM biedt een mooi programma op 17 november waar via een livestream de première wordt vertoond en aansluitend een nagesprek plaatsvindt met Kim van Laar (directeur team-KIM) én Karin Bloemen (cabaretière en ambassadeur team-KIM). Voor meer informatie zie hier.
  • Ook de regionale Taskforce Kindermishandeling organiseert een interessant programma met vijf colleges; voor meer informatie, zie hier.
  • Ook Alacritas biedt een scala aan films en documentaires (gerelateerd aan kindermishandeling) aan via hun website.
  • Het EMP (Expertisecentrum Mensenhandel en (Jeugd)prostitutie) verzorgt in samenwerking met RAK een online ochtend op dinsdag 17 november. Voor meer informatie over het programma en aanmelden, klik hier.