Praten helpt! – ontwikkelde producten door studenten (Fontys Pedagogiek / Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant)Praten over kindermishandeling is belangrijk. Maar hoe? Wat maakt het onderwerp zwaar? Waarom vindt de professional het lastig om met kinderen, cliënten of ouders in gesprek te gaan?

Vanuit de Taskforce Kindermishandeling Hart van Brabant ontwikkelden Pedagogiekstudenten van Fontys Hogescholen mooie projecten c.q. producten op het gebied van veilig en gezond opgroeien van kinderen. Mooie tools voor bijvoorbeeld professionals om in te gaan zetten bij een preventieve aanpak.

Zo werden de volgende ideeën / producten ontwikkeld:

  • Toolkit ‘Als je ouders uit elkaar gaan…. en dan’: zie hier het filmpje dat studenten hierover maakten.
  • Geweld voorkomen: post over liefde, relaties en aandacht voor elkaar: zie hier het filmpje dat studenten maakten.
  • Actief met een veilig sportklimaat: hoe kunnen we sportverenigingen inspireren? In dit filmpje presenteren de studenten de resultaten van hun onderzoek.
  • Praten helpt! Koffer met tips en tricks voor leerkrachten om te praten over kindermishandeling: in dit filmpje vertellen studenten meer over deze opdracht en aanpak.
  • Praten Helpt-pot (vragenkaartjes als basis om het gesprek aan te gaan tussen kinderen en volwassenen): bekijk hier wat studenten hierover vertellen.
  • Trauma’s in de klas (t.b.v. het Entreecollege Tilburg): in dit filmpje vertellen de studenten over dit project en hun aanpak.

Lees hier de uitgebreide beschrijving van de opdrachten en ontwikkelde producten.