Programma Week tegen Kindermishandeling: voor leerlingen, ouders en (aankomend) jeugdprofessionals!Programma Week tegen Kindermishandeling:

Iedere week van het jaar vraagt RAK aandacht voor het thema Kindermishandeling: welke signalen mogen we – als ouder of als professional – niet negeren en wat doe je als professional met een (onderbuik)gevoel dat een kind niet veilig opgroeit? Maar ook: waar loop je als kind of als leerling tegenaan in het dagelijks leven als je bijvoorbeeld onder druk wordt gezet? En hoe ga je daar als ouder mee om?

Eenmaal per jaar bundelen wij, en met ons vele andere organisaties, activiteiten in het kader van de Week tegen Kindermishandeling (15-21 november 2021). In deze week besteden we éxtra aandacht aan aspecten die bij het thema Kindermishandeling en Huiselijk geweld komen kijken.

RAK is trots op het programma voor de komende Week tegen Kindermishandeling. Achter de schermen is gewerkt aan een gevarieerd aanbod voor de driehoek Kinderen-Ouders-Professionals.

Ons aanbod tijdens de Week tegen Kindermishandeling ziet er als volgt uit:

Maandag 15 november 2021:

 • 9.30-12.15 uur: No Shhhame voorlichtingen aan bovenbouwleerlingen in het (speciaal) basisonderwijs. Deze voorlichtingen worden verzorgd door het EMP (Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd-)Prostitutie.
  Klik hier voor meer informatie.
 • GEANNULEERD VANWEGE AANSCHERPING CORONAMAATREGELEN:
  13.00-16.30 uur: Workshop Virtual Reality (VR) en Huiselijk Geweld. Deze (live) workshop is bedoeld voor Eindhovense aandachtsfunctionarissen. Let op: er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers.
  De voorlichting wordt verzorgd door Kirsten Regtop in samenwerking met Enliven Enterprises.
  Klik hier voor meer informatie.

Woensdag 17 november 2021:

 • 19.00-20.00 uur: Webinar voor ouders over ‘No Shhhame: Sexting, Grooming en Sextortion’.
  Dit webinar (via Zoom) wordt verzorgd door het EMP (Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd-)Prostitutie – onderdeel van Lumens.
  Alle ouders van Eindhovense scholieren kunnen zich hiervoor inschrijven.
  Klik hier voor meer informatie.

Donderdag 18 november 2021:

 • 15.00 uur-16.00 uur: Livestream n.a.v. de film ‘Leren van ouders: het verhaal van Sahar’ rondetafelgesprek. Deze livestream is bedoeld voor (aankomend) professionals Jeugd in de regio Eindhoven en wordt verzorgd door VONK in samenwerking met MyFacilities.
  Klik hier voor meer informatie.
 • 16.00-17.00 uur: Webinar ‘No Shhhame: Sexting, Grooming en Sextortion’ voor (aankomend) (jeugd)professionals. Dit webinar (via Zoom) wordt verzorgd door het EMP (Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd-)Prostitutie.
  Klik hier voor meer informatie.