Sexting, sextortion en groomingSexting, sextortion en grooming

Sexting, sextortion, grooming: wat weten leerlingen hierover en hoe gaan ze om met digitale mogelijkheden en dreigingen? Hoe kunnen ouders en jeugdprofessionals alert zijn en dit onderwerp bespreekbaar maken?

Vanochtend gaf onze collega Lotte van Expertisecentrum Mensenhandel en (kinder)Prostitutie (Lumens), samen met stagiaire Selma, een indrukwekkende voorlichting / workshop aan bovenbouwleerlingen in het speciaal onderwijs in Eindhoven.

Door middel van filmpjes, een stellingenspel, een selfiechallenge én een kennisquiz werden bovenbouwleerlingen meegenomen in de seksuele ontwikkeling én het daarbij behorende veilig gebruik van social media.

Ook voor ouders zijn deze onderwerpen niet altijd makkelijk. Daarom wordt er op woensdagavond 17 november (vanaf 19.00 uur) een webinar georganiseerd voor ouders. Welke (online) gevaren liggen op de loer voor je kind?

Voor (aankomend) jeugdprofessionals organiseren we een webinar op donderdag 18 november (vanaf 16.00 uur) over deze materie.

Aanmelden voor beide webinars is níet nodig; ga via de website van Regionale Aanpak Kindermishandeling naar het betreffende webinar en vind daar de link.

Een impressie van de voorlichting van 15 november over deze onderwerpen aan bovenbouwleerlingen in het speciaal onderwijs: