‘Achter de Voordeur’Workshop Spel ‘Achter de Voordeur’

Spel over signaleren en handelen bij huiselijk geweld

Wil jij met je team om een interactieve manier verdieping in het signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling? Speel dan met ons het Achter de Voordeur spel. Geef je op voor een workshop of neem contact op voor meer informatie!

 

Ontwikkeld door ervaringsdeskundige en professional

Het spel ‘Achter de Voordeur’ is ontwikkeld door Maaike Brunekreef en Anita Wix. Het is bedoeld voor iedereen die werkt of gaat werken met kinderen en volwassenen. Het spel biedt kennis, informatie en handvatten om signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling te herkennen. Hiermee willen zij handelingsverlegenheid doorbreken bij vermoedens van huiselijk geweld.

Hoe kun je het spel inzetten

Als aandachtsfunctionaris of professional helpt het spel om deskundigheid op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling te bevorderen. Doordat je te weten komt waar je op moet letten, wat je al wel, maar ook wat je nog niet weet, word je getriggerd om aan de slag te gaan met jouw kennis en vaardigheden op het gebied van huiselijk geweld. Herken jij de signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling? Hoe handel jij bij deze signalen? Het spel kan gemakkelijk ingezet worden voor teams die behoefte hebben aan deskundigheidsbevordering. Voorwaarde daarbij is dat de spelleider veel kennis heeft over de Meldcode en aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling.

Meer informatie

Meer weten over het spel, de makers en het bedrijf Achter de Voordeur producties? Kijk eens op de website achterdevoordeurproducties.nl.

Wil jij het spel ook spelen?

Meld je dan aan om samen met andere aandachtsfunctionarissen het spel gratis uit te proberen onder deskundige begeleiding van een RAK trainer of gecertificeerde aandachtsfunctionaris.

Wil jij als aandachtsfunctionaris samen met je eigen collega’s het spel ‘Achter de voordeur’ spelen binnen je organisatie spelen met inzet van een trainer en wil jij hier meer informatie over? Mail naar info@rak-eindhoven.nl . 

 


Meer thema's

Moreel Beraad


Moreel Beraad Doe jij mee aan een Moreel Beraad? Ervaar jij ook dilemma’s op het thema Kindermishandeling en Huiselijk geweld? Hoe vaak neem je echt de tijd om deze dilemma’s te bespreken met je collega’s? Of beter……te onderzoeken, want een recht-toe-recht-aan-antwoord is er niet. Het Moreel Beraad is een gespreksmethode die daarin ondersteunt. Met als […]

Lees meer

Meldcodetour


Meldcodetour 2023 Ook in 2022 organiseert RAK in opdracht van Geweld Hoort Nergens Thuis diverse Meldcodetours. Krachtige aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling.   Om onveiligheid in gezinnen te voorkomen en veiligheid terug te brengen is het nodig dat onderwijs, sociaal domein, de jeugd- en gezondheidszorg stevig in hun schoenen staan als het gaat om het […]

Lees meer

Meldcode


Meldcode Kindermishandeling & Huiselijk Geweld   Wat is de Meldcode? De Meldcode is er voor organisaties en professionals die werken met kinderen en volwassenen. Iedere organisatie moet volgens de wet een meldcode hebben en professionals moeten er mee werken. Zij doorlopen de stappen bij (vermoedens van) kindermishandeling (of huiselijk geweld). Het gaat hierbij om alle […]

Lees meer