Grensoverschrijdend gedragGrensoverschrijdend gedrag

Wanneer spreek je van seksueel grensoverschrijdend gedrag? Hoe voorkom je (seksueel) grensoverschrijdend gedrag?

Wat?

In deze voorlichtingsbijeenkomst komen de kenmerken van seksueel grensoverschrijdend gedrag aan de orde  en wordt de dunne scheidslijn naar kindermishandeling besproken. Wat roep je een halt toe en maak je bespreekbaar? Deze voorlichtingsbijeenkomst duurt 2 uur.

Voor wie?

Voor vrijwillig vertrouwenscontactpersonen van sportclubs, studenten en professionals die werken met jeugdigen.

Kosten / gratis aanbod

Deelname aan deze voorlichtingsbijeenkomst is gratis voor Eindhovense professionals. Mocht je als professional vanuit de regiogemeenten belangstelling hebben: neem dan even contact op.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan deze voorlichtingsbijeenkomst? Neem dan contact op via info@rak-eindhoven.nl.


Meer trainingen

Menukaart en spelregels aanbod RAK


RAK heeft een groot en gevarieerd aanbod voor professionals die werken met jeugdigen. Trainingen, voorlichtingen en workshops… We hebben het voor je verzameld in een interactieve menukaart. Vrijwel alles is gratis te volgen. Maar daar zijn wel een paar spelregels aan verbonden. Deze spelregels vind je hier.

Lees meer

Meldcodetour – kennissessie


Meldcodetour –  kennissessie Ben jij als professional op de hoogte van- en gebruik jij de Meldcode met bijbehorend afwegingskader al?   Wat? De Meldcodetour – kennissessie is een training waar aan de hand van een casus informatie wordt gedeeld en de stappen van de Meldcode met bijbehorend afwegingskader wordt doorlopen en informatie wordt gedeeld . […]

Lees meer

Signaleren van kindermishandeling


Wanneer je in het onderwijs, bij kinderdagverblijf, in de buitenschoolse opvang, in het peuterwerk en in de jeugdgezondheidszorg een primaire taak hebt in het signaleren van vermoedens van kindermishandeling… is het met name voor jou van belang dat je goed voorgelicht wordt over hoe te signaleren en het werken met de nieuwe meldcode.

Lees meer