Voorlichting ‘Hechting’ – voor professionals



Voorlichting Hechting

Het verband tussen de eerste 1000 dagen, hechting en kindermishandeling.

Wat?

Tijdens de voorlichting ‘Hechting’  krijg je uitleg over veilige en onveilige hechting. Je leert deze hechtingsstijlen herkennen in je dagelijks werk met kinderen, jongeren of volwassenen. Ook leer je do’s en dont’s om vanuit hun eigen werk een veilige hechting te bevorderen.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor aandachtsfunctionarissen en professionals die werken met kinderen, jeugdigen en pubers (en met hun ouders).

Voorlichter Simone Vermeer

De voorlichting ‘Hechting’ wordt verzorgd door Simone Vermeer. Zij heeft jarenlang gewerkt als jeugdverpleegkundige en heeft inmiddels een eigen praktijk waarbij het onderwerp ‘hechting’ een belangrijk onderdeel is in haar begeleiding aan ouders: ‘Hoe gaat het met de relatie tussen jou en je kind, verstaan jullie elkaar? Hoe ben je zelf als ouder gehecht en wat betekent dit voor jouw ouderschap?’

Simone is ervan overtuigd dat een veilige hechtingssrelatie bevorderend werkt voor de kans op een sociaal emotioneel evenwichtige ontwikkeling van het kind, waardoor het de wereld om zich heen durft te ontdekken.

Kosten / gratis aanbod

Deelname aan deze workshop is gratis voor Eindhovense professionals. Mocht je als professional vanuit de regiogemeenten belangstelling hebben, neem dan even contact op.

Aanmelden

Bekijk de data en extra informatie met betrekking tot de voorlichting ‘Hechting’ in onze kalender.

Wil je deelnemen of heb je nog vragen? Neem contact met ons op via mail info@rak-eindhoven.nl.

 


Meer trainingen

Menukaart en spelregels aanbod RAK


RAK heeft een groot en gevarieerd aanbod voor professionals die werken met jeugdigen. Trainingen, voorlichtingen en workshops… We hebben het voor je verzameld in een interactieve menukaart. Vrijwel alles is gratis te volgen. Maar daar zijn wel een paar spelregels aan verbonden. Deze spelregels vind je hier.

Lees meer

Meldcodetour – kennissessie


Meldcodetour –  kennissessie Ben jij als professional op de hoogte van- en gebruik jij de Meldcode met bijbehorend afwegingskader al?   Wat? De Meldcodetour – kennissessie is een training waar aan de hand van een casus informatie wordt gedeeld en de stappen van de Meldcode met bijbehorend afwegingskader wordt doorlopen en informatie wordt gedeeld . […]

Lees meer

Signaleren van kindermishandeling


Wanneer je in het onderwijs, bij kinderdagverblijf, in de buitenschoolse opvang, in het peuterwerk en in de jeugdgezondheidszorg een primaire taak hebt in het signaleren van vermoedens van kindermishandeling… is het met name voor jou van belang dat je goed voorgelicht wordt over hoe te signaleren en het werken met de nieuwe meldcode.

Lees meer