‘In gesprek met …’ (vervolg op signaleren)‘In gesprek met…’ (Vervolg op signaleren)

Hoe bespreek jij signalen van kindermishandeling met de ouders/ opvoeder(s)? Wat zijn drempels om het in gesprek gaan? Hoe bereid je een gesprek voor? 

Wat?

In de basisvoorlichting ‘Signaleren en het werken met de Verbeterde Meldcode’ heb je de signalen leren kennen. Maar dan…? Wanneer ga je in gesprek met ouders? Wat zijn drempels voor het in gesprek gaan? Hoe bereid je een gesprek voor? En hóe ga je in gesprek met ouders?

In deze voorlichtingsbijeenkomst krijg je antwoord op bovenstaande vragen én praktische handvatten om een dergelijk gesprek te voeren. Deze bijeenkomst duurt 2 uur.

Voor wie?

Voor alle professionals die werken met jeugdigen en een (primaire) taak hebben in het signaleren van vermoedens van kindermishandeling.

Kosten / gratis aanbod

Deelname aan deze vervolgvoorlichting is gratis voor Eindhovense professionals.
Heb je als professional uit de regiogemeente interesse? Neem dan even contact op.

Aanmelden

RAK en Veilig Thuis Zuidoost-Brabant verzorgen deze voorlichting gezamenlijk. De coördinatie van deze voorlichting ligt bij Veilig Thuis en de uitvoering wordt door voorlichters van RAK en Veilig Thuis gedaan.
Wil je aanmelden of heb je vragen? Neem contact met ons op via: info@rak-eindhoven.nl

 


Meer trainingen

Menukaart en spelregels aanbod RAK


RAK heeft een groot en gevarieerd aanbod voor professionals die werken met jeugdigen. Trainingen, voorlichtingen en workshops… We hebben het voor je verzameld in een interactieve menukaart. Vrijwel alles is gratis te volgen. Maar daar zijn wel een paar spelregels aan verbonden. Deze spelregels vind je hier.

Lees meer

Meldcodetour – kennissessie


Meldcodetour –  kennissessie Ben jij als professional op de hoogte van- en gebruik jij de Meldcode met bijbehorend afwegingskader al?   Wat? De Meldcodetour – kennissessie is een training waar aan de hand van een casus informatie wordt gedeeld en de stappen van de Meldcode met bijbehorend afwegingskader wordt doorlopen en informatie wordt gedeeld . […]

Lees meer

Signaleren van kindermishandeling


Wanneer je in het onderwijs, bij kinderdagverblijf, in de buitenschoolse opvang, in het peuterwerk en in de jeugdgezondheidszorg een primaire taak hebt in het signaleren van vermoedens van kindermishandeling… is het met name voor jou van belang dat je goed voorgelicht wordt over hoe te signaleren en het werken met de nieuwe meldcode.

Lees meer