Voorlichting ‘Kinderen van gescheiden ouders’Voorlichting / workshop ‘Kinderen van gescheiden ouders’

Hoe blijft het kind centraal staan wanneer ouders zijn gescheiden ? Hoe blijf jij als professional uit de verharde strijd die tussen ouders aanwezig kan zijn?

Wat?

Deze voorlichting richt zich op feiten van echtscheiding en het effect daarvan op kinderen, omgang met ouders en kinderen en het gezag wat geldt en  dilemma’s die dat kan opleveren, verwijzing in en buiten school voor extra steun.  We willen in deze voorlichting een eerste aanzet geven om professionals die werken met kinderen, jongeren en pubers (denk hierbij aan onderwijs, kinderdagverblijf, BSO, jeugdverpleegkundigen enz) te trainen in het herkennen van signalen van problemen door scheiding bij kinderen en in de begeleiding van jongeren en hun ouders. Daarnaast worden dilemma’s besproken: hoe blijf je nu als professional uit de verharde strijd die tussen ouders aanwezig kan zijn, hoe zorg je ervoor dat de kinderen centraal blijven staan?

Onderwerpen die aan bod komen in de workshop zijn o.a.:

  • Cijfers en feiten over echtscheiding en het effect daarvan op kinderen
  • Hoe het zit met gezag?
  • Hoe om te gaan met ouders en kinderen die met scheiding te maken hebben?
  • Verwijzing in en buiten school voor extra steun
  • Dilemma’s voor de professional

De voorlichting duurt circa 2,5 uur.

Voor wie?

Voor alle professionals die werken met kinderen.

Kosten / gratis aanbod

Deelname aan deze voorlichting is gratis voor Eindhovense professionals. Mocht je als professional vanuit de regiogemeenten belangstelling hebben: neem dan even contact op.

Aanmelden

Wil je deelnemen of heb je nog vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie.
Mail naar info@rak-eindhoven.nl.


Meer trainingen

Menukaart en spelregels aanbod RAK


RAK heeft een groot en gevarieerd aanbod voor professionals die werken met jeugdigen. Trainingen, voorlichtingen en workshops… We hebben het voor je verzameld in een interactieve menukaart. Vrijwel alles is gratis te volgen. Maar daar zijn wel een paar spelregels aan verbonden. Deze spelregels vind je hier.

Lees meer

Meldcodetour – kennissessie


Meldcodetour –  kennissessie Ben jij als professional op de hoogte van- en gebruik jij de Meldcode met bijbehorend afwegingskader al?   Wat? De Meldcodetour – kennissessie is een training waar aan de hand van een casus informatie wordt gedeeld en de stappen van de Meldcode met bijbehorend afwegingskader wordt doorlopen en informatie wordt gedeeld . […]

Lees meer

Signaleren van kindermishandeling


Wanneer je in het onderwijs, bij kinderdagverblijf, in de buitenschoolse opvang, in het peuterwerk en in de jeugdgezondheidszorg een primaire taak hebt in het signaleren van vermoedens van kindermishandeling… is het met name voor jou van belang dat je goed voorgelicht wordt over hoe te signaleren en het werken met de nieuwe meldcode.

Lees meer