Moreel BeraadMoreel Beraad

Bij het signaleren van kindermishandeling kom je voor lastige situaties te staan wat soms tot ( persoonlijke ) dilemma’s  en handelingsverlegenheid leidt. Moet ik nu wel melden bij Veilig Thuis of toch maar niet? Zie ik het wel goed? Wat heeft melden  voor gevolgen?

Wat?

Ervaar jij ook dilemma’s op het thema Kindermishandeling en Huiselijk geweld?
Hoe vaak neem je echt de tijd om deze dilemma’s te bespreken met je collega’s? Of beter……te onderzoeken, want een recht-toe-recht-aan-antwoord is er niet.

Het Moreel Beraad is een gespreksmethode die daarin ondersteunt.
Met als resultaat dat je na het Moreel Beraad:

  • meer inzicht hebt in de verschillende perspectieven van de casus
  • duidelijker weet wat je te doen staat, wat passend is voor dit moment in deze casus
  • draagvlak voelt voor deze acties
  • deze inzichten je steviger in je schoenen laat staan als professional en team

Het Moreel Beraad is een training waarbij de gespreksleider aan de hand van 1 casus de deelnemers op een methodische- en onderzoekende wijze vanuit verschillende invalshoeken naar het dilemma laat kijken. Met meestal een verrassend resultaat. Meer inzicht en weten wat je te doen staat,  draagvlak vanuit collega’s waardoor je als professional of als team steviger in je schoenen staat.

Deze training duurt 2 uur.

Voor wie?

Voor professionals, die werken met jeugd, vanuit verschillende organisaties of als team vanuit één organisatie.

Kosten / gratis aanbod

Deelname aan deze training is gratis voor Eindhovense professionals.
Heb je als professional uit de regiogemeente interesse? Neem dan even contact op.

Aanmelden

Wil je aanmelden of heb je vragen? Neem contact met ons op via: info@rak-eindhoven.nl


Meer trainingen

Menukaart en spelregels aanbod RAK


RAK heeft een groot en gevarieerd aanbod voor professionals die werken met jeugdigen. Trainingen, voorlichtingen en workshops… We hebben het voor je verzameld in een interactieve menukaart. Vrijwel alles is gratis te volgen. Maar daar zijn wel een paar spelregels aan verbonden. Deze spelregels vind je hier.

Lees meer

Meldcodetour – kennissessie


Meldcodetour –  kennissessie Ben jij als professional op de hoogte van- en gebruik jij de Meldcode met bijbehorend afwegingskader al?   Wat? De Meldcodetour – kennissessie is een training waar aan de hand van een casus informatie wordt gedeeld en de stappen van de Meldcode met bijbehorend afwegingskader wordt doorlopen en informatie wordt gedeeld . […]

Lees meer

Signaleren van kindermishandeling


Wanneer je in het onderwijs, bij kinderdagverblijf, in de buitenschoolse opvang, in het peuterwerk en in de jeugdgezondheidszorg een primaire taak hebt in het signaleren van vermoedens van kindermishandeling… is het met name voor jou van belang dat je goed voorgelicht wordt over hoe te signaleren en het werken met de nieuwe meldcode.

Lees meer