Signaleren van kindermishandelingSignaleren van kindermishandeling

Ken en herken jij de signalen van kindermishandeling? En weet je ook wat te doen? 

Wat?

We weten dat in iedere klas / groep van 30 kinderen gemiddeld één kind zit dat slachtoffer is van kindermishandeling.
In verhouding tot dit aantal blijft het aantal meldingen echter ver achter. Reden genoeg om als organisatie aan de slag te gaan met het werken met de Verbeterde Meldcode. En ons te richten op het beter signaleren en bespreekbaar maken van vermoedens van kindermishandeling bij de betrokkenen.

Bij de voorlichtingsbijeenkomst ‘Signaleren van kindermishandeling’ worden de vormen van kindermishandeling met de bijbehorende signalen besproken. Hoe interpreteer je de signalen en welke acties vraagt dat van jou? Deze voorlichtingsbijeenkomst neemt circa 2 uur in beslag.

Voor wie?

Voor alle professionals en vrijwilligers die werken met Jeugdigen en een (primaire) taak hebben in het signaleren van vermoedens van kindermishandeling.

Kosten / gratis aanbod

Deelname aan deze voorlichtingsbijeenkomst is gratis voor Eindhovense professionals. Mocht je als professional vanuit de regiogemeenten belangstelling hebben: neem dan even contact op.

Aanmelden

RAK en Veilig Thuis Zuidoost-Brabant verzorgen deze voorlichting gezamenlijk. De coördinatie van deze voorlichting ligt bij Veilig Thuis en de uitvoering wordt door voorlichters van RAK en Veilig Thuis gedaan.

Wil je deelnemen aan deze voorlichtingsbijeenkomst? Neem dan contact op via info@rak-eindhoven.nl.


Meer trainingen

Menukaart en spelregels aanbod RAK


RAK heeft een groot en gevarieerd aanbod voor professionals die werken met jeugdigen. Trainingen, voorlichtingen en workshops… We hebben het voor je verzameld in een interactieve menukaart. Vrijwel alles is gratis te volgen. Maar daar zijn wel een paar spelregels aan verbonden. Deze spelregels vind je hier.

Lees meer

Meldcodetour – kennissessie


Meldcodetour –  kennissessie Ben jij als professional op de hoogte van- en gebruik jij de Meldcode met bijbehorend afwegingskader al?   Wat? De Meldcodetour – kennissessie is een training waar aan de hand van een casus informatie wordt gedeeld en de stappen van de Meldcode met bijbehorend afwegingskader wordt doorlopen en informatie wordt gedeeld . […]

Lees meer

Signaleren van kindermishandeling


Wanneer je in het onderwijs, bij kinderdagverblijf, in de buitenschoolse opvang, in het peuterwerk en in de jeugdgezondheidszorg een primaire taak hebt in het signaleren van vermoedens van kindermishandeling… is het met name voor jou van belang dat je goed voorgelicht wordt over hoe te signaleren en het werken met de nieuwe meldcode.

Lees meer