Workshop Achter de Voordeur spelWorkshop Spel ‘Achter de Voordeur’

Spel over signaleren en handelen bij huiselijk geweld

Wil jij met je team om een interactieve manier verdieping in het signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling? Speel dan met ons het Achter de Voordeur spel. Geef je op voor een workshop of neem contact op voor meer informatie!

 

Ontwikkeld door ervaringsdeskundige en professional

Het spel ‘Achter de Voordeur’ is ontwikkeld door Maaike Brunekreef en Anita Wix. Het is bedoeld voor iedereen die werkt of gaat werken met kinderen en volwassenen. Het spel biedt kennis, informatie en handvatten om signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling te herkennen. Hiermee willen zij handelingsverlegenheid doorbreken bij vermoedens van huiselijk geweld.

Hoe kun je het spel inzetten

Als aandachtsfunctionaris of professional helpt het spel om deskundigheid op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling te bevorderen. Doordat je te weten komt waar je op moet letten, wat je al wel, maar ook wat je nog niet weet, word je getriggerd om aan de slag te gaan met jouw kennis en vaardigheden op het gebied van huiselijk geweld. Herken jij de signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling? Hoe handel jij bij deze signalen? Het spel kan gemakkelijk ingezet worden voor teams die behoefte hebben aan deskundigheidsbevordering. Voorwaarde daarbij is dat de spelleider veel kennis heeft over de Meldcode en aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling.

Meer informatie

Meer weten over het spel, de makers en het bedrijf Achter de Voordeur producties? Kijk eens op de website achterdevoordeurproducties.nl.

Wil jij het spel ook spelen?

Meld je dan aan om samen met andere aandachtsfunctionarissen het spel gratis uit te proberen onder deskundige begeleiding van een RAK trainer of gecertificeerde aandachtsfunctionaris.
Wil jij als aandachtsfunctionaris samen met je eigen collega’s het spel ‘Achter de voordeur’ spelen binnen je organisatie spelen met inzet van een trainer en wil jij hier meer informatie over? Mail naar info@rak-eindhoven.nl

Aanmelden

Laat je interesse merken door je aan te melden via dit aanmeldformulier. Bij voldoende aanmeldingen plannen wij een aantal momenten om het spel te spelen. Je wordt daarvoor t.z.t. uitgenodigd.

RAK verhuurt het spel niet.


Meer trainingen

Workshop Achter de Voordeur spel


Workshop Spel ‘Achter de Voordeur’ Spel over signaleren en handelen bij huiselijk geweld Wil jij met je team om een interactieve manier verdieping in het signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling? Speel dan met ons het Achter de Voordeur spel. Geef je op voor een workshop of neem contact op voor meer informatie!   Ontwikkeld […]

Lees meer

Meldcodetour kennissessies


Meldcodetour In september en oktober 2022 organiseert RAK in opdracht van Geweld Hoort Nergens Thuis een Meldcodetour. Krachtige aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling Om onveiligheid in gezinnen te voorkomen en veiligheid terug te brengen is het nodig dat onderwijs, sociaal domein, de jeugd- en gezondheidszorg stevig in hun schoenen staan als het gaat om het […]

Lees meer

‘Signaleren van kindermishandeling (en werken met de Verbeterde Meldcode)’


Wanneer je in het onderwijs, bij kinderdagverblijf, in de buitenschoolse opvang, in het peuterwerk en in de jeugdgezondheidszorg een primaire taak hebt in het signaleren van vermoedens van kindermishandeling… is het met name voor jou van belang dat je goed voorgelicht wordt over hoe te signaleren en het werken met de nieuwe meldcode.

Lees meer