Week tegen Kindermishandeling – 14 t/m 20 november 2022Week tegen kindermishandeling

14 t/m 20 november 2022

Kindermishandeling is nog niet opgelost. Gemiddeld wordt in een klas 1 kind mishandeld. Het gaat dan niet alleen om lichamelijk geweld, maar ook om emotioneel, psychisch en seksueel geweld of om verwaarlozing. Heel belangrijk dus om aandacht te besteden aan dit onderwerp. Tijdens de week tegen kindermishandeling van 14 tot en met 20 november doen we dat. Het thema dit jaar is IK ZIE JOU. Kindermishandeling is niet ver weg. Het kan voorkomen in jouw straat, jouw familie, bij jouw vrienden of collega’s. Kijk jij niet weg? Zie je de kinderen om wie het gaat? Wie reikt hen een hand? Wie luistert naar zijn onderbuik en onderneemt actie? 

IK ZIE JOU

Jij kunt ook jouw zichtveld vergroten, zien wat er om je heen gebeurt en leren hoe te handelen. Regionale Aanpak Kindermishandeling (RAK) heeft een programma vóór tijdens en na de Week tegen Kindermishandeling met activiteiten waaraan jij deel kunt nemen. Dit programma wordt nog gedeeld. Houd onze website, nieuwsbrief en LinkedIn in de gaten.

Samen werkt beter!

Wij staan voor een regionale aanpak waarbij we zoveel mogelijk mensen in Zuidoost Brabant in beweging willen brengen. Dat kunnen we niet alleen en daar hebben we jou als professional, aandachtsfunctionaris, burger bij nodig. Deel jouw activiteiten met ons. Zo inspireren we anderen om ook te gaan zien wat er achter de voordeur plaats vindt en de handen uit de mouwen te steken. Heb jij een leuk idee of mooie activiteit tijdens de Week tegen Kindermishandeling? Mail ons via info@rak-eindhoven.nl.