Workshop Hechting: 16 juni 2022Workshop Hechting voor aandachtsfunctionarissen
Online: Donderdag 16 juni van 13.30 – 15.30u

Op 16 juni van 13.30 – 15.30 uur vindt er opnieuw een workshop Hechting plaats.

Deze workshop is geschikt voor aandachtsfunctionarissen kindermishandeling en jeugdprofessionals uit de regio Eindhoven.

Door Simone Vermeer

De workshops worden verzorgd door Simone Vermeer, die haar kennis rondom het thema Hechting graag deelt. Simone heeft jarenlang gewerkt als jeugdverpleegkundige en heeft inmiddels een eigen praktijk waarbij het onderwerp ‘hechting’ een belangrijk onderdeel is in haar begeleiding aan ouders: “Hoe gaat het met de relatie tussen jou en je kind, verstaan jullie elkaar? Hoe ben je zelf als ouder gehecht en wat betekent dit voor jouw ouderschap?”

Simone is ervan overtuigd dat een veilige hechtingsrelatie bevorderend werkt voor de kans op een sociaal emotioneel evenwichtige ontwikkeling van het kind, waardoor het de wereld om zich heen durft te ontdekken.

Inhoud workshop

In deze workshop staan bewustwording (belang van goede en veilig hechting tussen ouder en kind, betrokkenheid vanuit beroep bij de vorming van het hechtingsproces), toerusting (praktische tools) en verbinding centraal.

Simone: “In de workshop neem ik jullie mee in het herkennen van verschillende hechtingsstijlen en gedrag, intergenerationele overdracht, bevorderende – of juist risicofactoren. Verder bespreek ik de relatie tussen hechtingsproblematiek en kindermishandeling / huiselijk geweld”.

Wat levert de workshop jou op? Simone: “Na de workshop hoop ik dat je nóg meer waarde aan je taak als aandachtsfunctionaris/jeugdprofessional toekent. Want: snel herkennen, hulp inschakelen en bovenal preventie zijn de sleutels richting een gezonde hechting”.

Voor wie?

Voor professionals werkzaam in de gemeente Eindhoven. Meld je aan via info@rak-eindhoven.nl.

Datum

Donderdag 16 juni, 13.30-15.30 uur

Ben je op deze datum verhinderd, maar wil je graag op de wachtlijst worden geplaatst en een melding krijgen als er weer een workshop gepland wordt? Mail dan vrijblijvend naar: info@rak-eindhoven.nl

Online

Workshop wordt via Teams gegeven

Kosten

De workshops worden door RAK gratis aangeboden aan professionals werkzaam in de gemeente Eindhoven.
Voldoe jij als professional niet aan dit criterium maar wil je wel graag (tegen betaling) de workshop Hechting volgen?
Stuur dan een mail naar info@rak-eindhoven.nl . We nemen dan contact met je op.

Meer informatie?

Mocht je nog vragen hebben, stel ze via: info@rak-eindhoven.nl

Verhinderd?

Komt deze datum niet goed uit? Deze workshop wordt ook ingepland op vrijdag 7 oktober (ochtend).
Je kunt je daar al voor aanmelden via: info@rak-eindhoven.nl.