Week tegen de kindermishandelingEen jaar lang de Week tegen Kindermishandeling: Leren van elkaar

Ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één teveel.

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling. Wat kunnen we daarvan leren en hoe kunnen we deze inzichten optimaal benutten – zodat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien?!

30 jaar Rechten van het Kind, 30 verhalen

Op 20 november 2019 was het 30 jaar geleden dat het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind is aangenomen door de Verenigde Naties. Daarom delen we gedurende een jaar dertig persoonlijke verhalen die een verschil hebben gemaakt in het leven (en werk) van professionals, ouders en kinderen die met kindermishandeling te maken kregen.

Lees de verhalen

Activiteiten die RAK organiseert in het kader van de Week tegen de Kindermishandeling 2020:

  • Workshops voor aandachtsfunctionarissen / simulatiespel ‘Stappen door de Meldcode’ op 10 november 2020. Meer informatie? Zie hier. UITGESTELD i.v.m. CORONAMAATREGELEN.
  • Online film ‘JIJ BENT DE BAAS’: te zien tussen 10 en 17 november 2020. Meer informatie? Zie hier.
  • Aansluitende workshops (n.a.v. film ‘Jij bent de Baas’) met ervaringsdeskundigen op 18 november 2020. Meer informatie? Zie hier. UITGESTELD I.V.M. CORONAMAATREGELEN.

 

Heb je ideeën en/of wil je hierin met ons optrekken? Stuur dan een mailtje naar: info@rak-eindhoven.nl