Livestream ‘Leren van ouders; het verhaal van Sahar’ – panelgesprekRAK organiseert in samenwerking met VONK (verbonden aan Hanzehogeschool Groningen) een livestream (via MyFacilities) met een panelgesprek in de studio n.a.v. de film ‘Leren van ouders: het verhaal van Sahar’.

Het leernetwerk Veilig Opgroeien VONK maakte de afgelopen jaren een aantal documentaires en podcasts over ‘de schaduwkanten van ouderschap’ – voornamelijk verhalen van en gesprekken met ouders en kinderen die meemaakten dat het thuis niet veilig was. Deze films en podscasts zijn bedoeld om van te leren als professionals. Bovendien zijn ze een aanleiding om het gesprek aan te gaan over veilig opgroeien, de bemoeienis van professionals daarbij én wat ouders en kinderen ons kunnen leren over wat daarin wel en niet werkt.

Waar gaat de film over?

De film ‘Leren van ouders: het verhaal van Sahar’ duurt ongeveer 25 minuten en ging vóór de zomer in première. In deze film gaat het over Sahar die opgroeide in een onveilige omgeving en uit huis geplaatst werd. Sahars moeder werd mishandeld en mishandelde op haar beurt Sahar (mishandeling van generatie op generatie). Sahar heeft dit doorbroken.
In de film komt aan bod hoe zij dit beleefd heeft en wat de verschillende situaties met haar hebben gedaan. Welke bijdrage kan een jeugdprofessional leveren in situaties als die van Sahar? Wat kunnen we leren van dit verhaal? In de film gaat Sahar hierover in gesprek met een jeugdprofessional.

Link naar de film

Hier kun je de film bekijken voorafgaand aan de livestream.

Livestream / panelgesprek

Naar aanleiding van deze film wordt een livestream uitgezonden op 18 november vanaf 15.00 uur waarin drie ervaringsdeskundigen (waaronder Sahar) in een rondetafelgesprek praten met een ervaren jeugdhulpverlener. Dit gesprek vindt plaats onder leiding van gespreksleider Mirjam Wijnja (social designer en voormalig jeugdhulpverlener).

Stuur je vragen vooraf naar ons toe!

Tijdens dit rondetafelgesprek is er géén ruimte voor vragen of chatten.
Stuur je vragen aan het panel vóór 16 november naar info@rak-eindhoven.nl. Wij zorgen er dan voor dat jouw vragen bij het panel terecht komen!

Ben jij er bij op 18 november?

Wanneer? Donderdag 18 november, 15.00-16.o0 uur

Voor wie? (Aankomende) professionals Jeugd

Aanmelden? Log op 18 november vanaf 14.45 uur in via deze link